Te zien & te doen in de regio

Regionale attracties

Avonturenboerderij Molenwaard

Beleef het Hollandse landleven met Fien & Teun. Geniet van een uniek dagje uit bij Avonturenboerderij Molenwaard.

 


kinderdijk
Kinderdijk
Nergens in de wereld vind u zoveel molens bij elkaar als in het dorpje Kinderdijk. Rond 1740 zijn hier 19 molens gebouwd die tot op heden goed zijn onderhouden en nog in bedrijf zijn. Kinderdijk

 

Slot Loevestein

De gevangene Hugo de Groot maakte Loevestein beroemd  door zijn spectaculaire ontsnapping in een boekenkist. Slot Loevestijn

 

sloepverhuurEen sloep huren bij Sloepverhuur Slingeland garandeert u een fantastische dag op de prachtige wateren die de Alblasserwaard u te bieden heeft. Vanaf het vertrekpunt kunt u mooie routes varen over het riviertje de Giessen.

 

kanoDeMolentocht Kanoverhuur De Molentocht is gelegen aan de Botersloot in Noordeloos vanwaaruit u diverse dorpjes aan kunt doen en diverse molens kunt bewonderen. De Molentocht dankt zijn naam aan de immens populaire schaatstocht die bij voldoende ijs in de winter verreden wordt. Het is vanuit Noordeloos mogelijk de gehele route of delen ervan over het water af te leggen.

 

 

Varen met de SAMPAN is een unieke belevenis. Ook is de Giessen één van de mooiste veenriviertjes in Nederland. Maar de Giessen is nog niet ontdekt door het grote publiek.
De Giessen ligt in het Groene Hart, omgeving van de Biesbosch. Kom een dagje varen.  En genieten in een Chinese rivierboot van de schoonheid van de Giessen. Varen met deze fluisterboot is “back to basic”. Geschikt voor familie-en bedrijfsuitjes.

Een sloep huren bij sloepverhuur de Giessen staat garant voor een prachtig dagje uit op het water. U kunt varen in de mooie Alblasserwaard op de Giessen, waar veel nieuwe landhuizen en monumentale boerderijen staan en de boezems tot aan de molens van Kinderdijk.

 

Fietsen in de omgeving en geen fiets mee? Huur de fietsen via IJzerman en laat ze bezorgen op locatie.

 

 

Bij Benschop Speelplezier vindt u een heerlijk grote speeltuin van 10.000m2 in de open lucht. Er staan meer dan 50 speeltoestellen opgesteld. Inspannend en ontspannend tegelijk.

 

 

Geo is er altijd en overal. Hoe en vooral wáár, dat beleef je op GeoFort! Kom naar het spannende forteiland en verleg je grenzen op het gebied van cartografie en navigatie.

 

 

 

Wat denkt u van een POLDER- ZESKAMP of SURVIVAL waarbij je de bagger aan je voeten voelt, varen in een grote schouw of met een zelf gemaakt vlot. Vies worden? Geen probleem. Er wacht een warme douche op u en jou!

Of wilt u droog blijven? Oké dan gaan we steppen door de polder, hangen aan een hooivork, boogschieten en nog veel meer dan dat. Uiteindelijk moe geworden kunt u uitrusten in of om onze ontvangstruimte,die u mag gebruiken om het door u zelf meegebrachte proviand te bereiden en te nuttigen.

Bent u meer op zoek naar een activiteit in een ander genre? Wat dacht u van een GPS tocht?!

 

De Slingelandse plassen is een mooi natuurlijk recreatiegebied aan de rand van Goudriaan. Een fijne plek om met kinderen naar toe te gaan. Op warme dagen kun je hier goed verkoeling zoeken in het water, met een lekker strandje erbij. Op het gras staan wat speeltoestellen voor nog meer speelplezier

 

Gorinchem is een bijzondere vestingstad aan twee rivieren: de Merwede en de Linge. Fraaie monumenten, waaronder de vestingwallen, zijn stille getuigen van een roerig verleden.
Samen met de vestingen Woudrichem en Slot Loevestein vormt Gorinchem de Vesting3hoek. Zo kunt u op één dag drie provincies bezoeken, 600 jaar geschiedenis beleven en twee rivieren bevaren rond de Hollandse Waterlinie

 

Wie Leerdam zegt, laat dit haast automatisch volgen door ‘Glasstad‘, want Leerdams glas is een begrip. In 1765 legden oorspronkelijk uit Duitsland afkomstige glasblazers de basis voor de huidige glasindustrie in het stadje aan de Linge

 

De Graanbuurt in Giessenburg is gelegen in de Alblasserwaard, ‘in het Groene Hart’, langs het riviertje De Giessen. U vindt er eigentijdse winkels met een buitengewoon assortiment, gevestigd in een bijzondere ambiance, dat is landelijk winkelen en genieten!

Recreëren en leren tegelijkertijd en een beetje terug in de tijd in een nieuwe omgeving. Dat is onze filosofie en wat u bij ons kan verwachten. Alles zoveel mogelijk gerealiseerd op een natuur- en milieu vriendelijke basis met gebruik van hergebruikte materialen en materialen uit de omgeving. Een directe beleving van het achterliggende polderlandschap, mooie wandel- en fietsroutes over natuurpaden, boerenpaden en oude bruggetjes

 

In ons overdekte speelparadijs is een piratenschip aangespoeld. Dit schip is wel 20 meter lang en 15 meter breed en bestaat uit drie verdiepingen. Sinds de opening op 2 oktober 1999 enterden al honderduizenden kinderen ons Piratenschip.
Wil jij dat ook eens meemaken? Trek je vader en/of moeder dan uit de luie stoel en neem ze mee op zoek naar jouw avontuur.

 

 

 

Gezellig Hollandse buitenspelen op de boerderij. Onze boerenbowlingbaan en boerenminigolf zijn familiespelen die geschikt zijn voor alle leeftijden. De boerenbowling is een lange baan met aan het eind melkbussen die omgegooid moeten worden. Kleine kinderen kunnen dichterbij de melkbussen staan zodat ze beter te raken zijn. De boerenminigolf bestaat uit 9 holes met boerenobstakels. De sticks zijn goed te hanteren voor volwassenen en voor kinderen

 

 Welkom in ons Tropisch zwemparadijs! U voelt zich direct als een vis in ons water met een aangename temperatuur van 31 graden Celcius. Wilt u extra warm genieten dan kunt u terecht in één van onze ruime Whirlpools. Voor een sensationele ervaring raden we u aan de klim te wagen naar onze spectaculaire glijbaan. Na een tocht van 105 meter komt u weer met beide benen in ons bad terecht. Overal vindt u heerlijke zithoeken waar u kunt bijkomen van alle ervaringen of een oogje in het zeil kunt houden terwijl uw kinderen zich optimaal vermaken. De uitgebreide peuterhoek met glijbaan is een waar speelparadijs voor de allerkleinsten.

 

“De Doetse Kom” is het grootste Openlucht Zwembad van de Alblasserwaard. We hebben een prachtig 50 meter wedstrijdbad. Daarnaast beschikken we over een 25 meter lang en 14 meter breed instructiebad. Uiteraard hebben we nog een peuterbad en diverse glijbanen, waarbij de 50 meter lange glijbaan het hoogtepunt vormt.